7 bewezen manieren om online geld te verdienen

Online geld verdienen

7 bewezen manieren om online geld te verdienen.

Kan je schrijven, fotograferen, bakken, weet je alles van bijen? Dan kan jij daarmee geld online verdienen. Ik heb 7 bewezen manieren om online geld te verdienen voor jou hier even op een rijtje gezet. Met aansprekende Nederlandse voorbeelden.

Hoeveel mensen ken jij die online geld verdienen? Niemand? Mooi! Sluit je daarom aan bij die succesvolle anderen die dat wel doen.

Extra inkomen nodig? Ga online! Als jij jouw eigen etalage op internet opent, dan ga je steeds vaker dat ene geluid horen. Dat geluid wat zo lekker klinkt: het geluid van de rinkelende kassa: katsjing!

Online geld verdienen

Je kunt 24/7 verkopen en dus online geld verdienen. Want dat online geld verdienen, dat kan met de moderne, makkelijke software vandaag de dag iedereen. Iedereen! Dus niet alleen de hipsters met een knot/baard/bril en millenials die werden geboren met een iPhone in de hand en nu met alleen een laptop de wereld overtrekken.

Er zijn natuurlijk genoeg grote buitenlandse namen als voorbeeld in het online geld verdienen, die je steeds weer tegenkomt en succesvol zijn.
Ook in Nederland heb je ook genoeg mensen die gewoon succesvol zijn op internet, en die Nederlandse voorbeelden kun je hieronder leren kennen.

Dat inspireert en maakt het bereikbaar. Voor iedereen, dus ook voor jou!

Begin gewoon met jouw passie. Wat je nu al kunt, doe dat dan online! Perfectioneer het en je wordt gevonden. Dan kun je beginnen met geld verdienen. Met je passie. Daar krijg je nou energie van! En een gevulde bankrekening natuurlijk. Katsjing!

Dus laten we beginnen met 7 bewezen manieren om online geld te verdienen. Waarom 7? Mooi getal, het getal van compleetheid.   Kijk maar eens naar het boek The 7 Habits of Highly Effective People, of de 7 Wereldwonderen uit de mythologie, het sprookje Sneeuwwitje en de 7 Dwergen, de film The Magnificent Seven, de zevende dag is de rustdag. En 7 zit natuurlijk natuurlijk in online geld verdienen doordat klanten  7 dagen per week 24 uur per dag jou kunnen betalen! Katsjing!

1. Kun je schrijven? Verdien online geld.

Manieren om online geld te verdienen

Schrijf voor jezelf op je eigen blog.
Zet je eigen website op in WordPress. Is zo klaar en kan gratis. Kies een goede websitenaam. En begin met schrijven over jouw passie. 

Mensen zitten echt op jou te wachten. Want jij bent eerlijk en authentiek. En ga er voor. Stel je jouw ideale lezer voor en schrijf voor die ideale lezer. Je hebt dan direct je niche bepaald. Daardoor weet  Google je te vinden en groeit jouw publiek.  Je kunt met Google Adsense advertenties laten plaatsen op jouw blog; daar verdien jij dan geld aan.

Of je kunt een serie grote blog artikelen over 1 uitgewerkt én uitgediept onderwerp aanbieden aan lezers die een abonnement nemen. Een goed onderwerp is jouw voettocht naar Santiago de Compostela. Voor, tijdens en na de voettocht. Alle grote en kleine avonturen, voorbereidingen, wat heb je geleerd? Wat heeft het je op de lange termijn gebracht? Daar zouden mensen op jouw emaillijst misschien wel voor willen betalen.

En ja, de wereld zit echt te wachten op jouw verhaal - als het maar een authentiek verhaal is. Katsjing!

Er zou op de langere termijn zomaar een reisboek uit de lucht kunnen vallen. Dan ben je blogger én schrijver. Money, money, money! 

Bloggen met WordPress

2. Verdien geld met een online winkel door jouw hobby.

Doe iets met je hobby! Ben je wereldberoemd bij familie en vrienden om je hobby? Vragen ze jou steeds om ….. (vul hier jouw hobby in). Dan kun je er geld mee verdienen. 

Ben je wereldberoemd bij je vrienden omdat je poppen of babykleertjes maakt? Ben je creatief en maak je mooie kaarten? Of vind je het leuk om taarten te bakken en krijgt je omgeving er geen genoeg van? Gefeliciteerd! Jouw hobby is een potentiële inkomstenbron.

Begin een website met een winkel. Die winkel is 24 uur per dag, 7 dagen per week in staat om bestellingen te ontvangen.
En om betalingen te ontvangen!  Katsijing!

Met laagdrempelige middelen ben je een professionele webshop: aanbiedingen, van…. voor acties, via Mollie iDeal betalingen ontvangen en track & trace codes delen. Alles kan tegenwoordig!

Eigen kunst verkopen webshop

Als je bijvoorbeeld mooie, bijzondere of kunstzinnige foto’s maakt, kun je die aanbieden bij apertodesign.nl. Hun klanten kiezen dan materiaal en maat en dan wordt jouw foto afgedrukt en geleverd. Op plexiglas van 10 mm dik, aluminium of canvas. Mooi toch, dat jouw werk een groot publiek kan bereiken. Terwijl tegelijkertijd al het werk wordt gedaan voor je. De facturatie, marketing, productie en verzending worden verzorgd voor je door de mensen achter ApertoDesign. Jij kunt dus verder met mooie foto’s maken. Dit heet dropshipping.

 Maak jij mooie kaarten, bewerk jij hout, ben je expert in origami, maak je wel sieraden of pottebak jij museumwaardige kunstwerken met een grote K? Als je mooie producten maakt, verkoop ze dan op etsy.com , dan heb je direct een internationaal publiek.  Katsjing!

Origami kunst als gratis weggever

3. Begin een online cursus.

Tips over het heel dichtbij fotograferen van bloemen, opkomst en ondergang van het keizerrijk Trigië, zelf vegan kazen maken, bijen houden in de stad, bodybuilding voor beginners.

Foto's verkopen online

Jij weet er echt alles van! Je hebt eigenlijk expertstatus opgebouwd. En dat wil je delen, dat moet je delen. Sterker nog: andere mensen willen daarom meer van jou horen.

Maak er een digitale cursus van, en zet die online te koop. Test uit wat werkt en pas aan. Daarna rinkelt de kassa omdat mensen betalen voor het werk wat je het liefste doet. Mooi toch? En je deelt jouw kennis. Kennis die jij hebt verworven en op jouw eigen, unieke manier kunt presenteren.

online cursus maken

Jij maakt een keer een cursus, en dan hoppa! Daar gaat de kassa van rinkelen. En blijft de kassa rinkelen. Met die cursus die door jou een keer is ontwikkeld. Door sociale media geef je bekendheid aan jouw cursus. Jouw cursisten laten op internet zien dat zij jouw cursus waarderen en dan krijg je weer extra bezoekers op jouw website die misschien ook weer betalende deelnemers aan die cursus willen worden. Katsjing!

En wil je leren hoe je jouw cursus online verkoopt? Dat kun je leren op Online Trainers Academy . Aan de reviews te zien zijn daar hele goede ervaringen mee opgedaan ;D

4. Begin met Affiliate marketing om online geld te verdienen.

Passief inkomen is inkomen waarvoor jij maar 1x iets hebt gedaan. Dat passief inkomen kan dan uitgroeien van een mooie bijverdienste naar inkomen. Je promoot een product of dienst van een ander op jouw website of sociale media kanaal. Jouw volgers klikken en bestellen.  Jij ontvangt een vergoeding (meestal een percentage van de verkoopprijs).  Dat percentage kan oplopen tot 50% van de verkoopprijs. Als dat nou een paar keer per week gebeurt. Dat is leuk, toch? 

Dat ‘affiliate’ is geen net woord voor het ‘wormvormig aanhangsel’ van de darmen, maar is een Engels woord waarmee het verkopende bedrijf jou als tussenpersoon bedoelt. Als het bedrijf iets verkoopt omdat bezoekers van jouw website, blog, Instagram-kanaal, Facebook-pagina of jouw e-mailnieuwsbrief bij in dit geval bol.com hun product kopen, dan ontvang jij commissie.

Yesss! We want more! En dat kan als jouw website veel bezoekers trekt. Dus maak die content om bezoekers te trekken. Trouwens, daar was je toch al mee bezig!

Wil je ervaring op doen met affiliate marketing? Doe makkelijk ervaring op door je aan te sluiten bij het affiliate partnerprogramma van bol.com

Websites die succesvol zijn met affiliate marketing gaan vaak over een duidelijk thema. Ze schrijven voor een duidelijke doelgroep (niche). Als je op jouw website boeken over jouw vakgebied bespreekt, dan laat je misschien ook de de kaft van het boek zien.

Zet daar dan direct een jouw affiliate hyperlinkje bij, en als jouw website bezoeker dan klikt op dit boek om te bestellen bij bol.com, dan krijg jij commissiegeld uitgekeerd. Katsjing, katsjing!

online winkel beginnen

Andere netwerken waar je in Nederland je bij kunt aansluiten zijn Coolblue, Partnerize, Wehkamp, Awin, Paypro, TradeTracker en Daisycon. 

Misschien heb jij een cursus over brandpreventie ontwikkelt, en wil je die onder de aandacht brengen. Dan doe je dus het net andersom. Je kunt jouw online product (de brandpreventie-cursus)  op een affiliate netwerk plaatsen en dan kunnen andere mensen met drukbezochte websites of veel volgers ervoor kiezen om een commissie te ontvangen door jouw brandpreventiecursus te promoten. Het werkt dus twee kanten op. Katsjing!

5. Geld verdienen met YouTube

Okay, daar we los met het gebied op internet dat YouTube heet. Het gebied is speciaal. Want wist je dat YouTube wel onderdeel van de moedermaatschappij van Google is maar geen gebruik maakt van de almachtige Google zoekmachine? YouTube heeft een eigen zoekmachine en dat moet je even weten.  

Natuurlijk, je maakt een virale video en hatseflats, daar komen de euros binnengerold. Tsja, zo eenvoudig werkt het ook weer niet. Start een YouTube kanaal, maak je eigen video’s. Dat is de eerste stap. Als je 1000 abbonees hebt en er 4000 uur naar jouw kanaal is gekeken, dan kun je je aanmelden voor het YouTube Partner programma. YouTube plaatst dan advertenties bij jouw video’s en daarvoor ontvang jij geld.

Geld verdienen met youtube

Via bijvoorbeeld websites als Patreon kun je aan jouw kijkers een bijdrage vragen en dat kan oplopen! Fans kunnen vanaf één dollar per maand zich abonneren op  jouw kanaal en exclusieve content ontvangen.

Ben je viraal gegaan dan kun je er auteursrecht op aanvragen om er vervolgens geld aan te verdienen. Nieuwsshows en online sites kunnen dan contact met je opnemen en vragen of ze jouw virale video’s tegen vergoeding mogen gebruiken.

Enzo Knol en Nikkie de Jager van Nikkie Tutorials zijn succesvolle YouTubers van Nederlandse bodem. Nikkie heeft meer dan 13,8 miljoen abonnees en kan voor een gesponsorde post wel 25.000 euro vragen. Katsjing!


6. Online geld verdienen met jouw eigen samenvatting van boeken geschreven door anderen op Amazon.

Weet je nog? Op school maakte je een samenvatting van een boek en dan ging je examen doen. met die samenvattingen kun jij online geld verdienen. Jij leest graag boeken. Je leest niet alleen maar je leert er ook van. Je maakt aantekeningen per hoofdstuk. Je zet misschien de samenvatting per hoofdstuk in jouw tekstverwerker. Als je dat allemaal hebt gedaan. Waarom dan niet hiermee geld verdienen op Amazon? Jij kunt namelijk jouw samenvatting publiceren als e-book.  Op Amazon. 

ebook maken

Neem bijvoorbeeld het succesvolle boek Atomic Habits, geschreven door James Clear. Dat boek heeft 277 bladzijden, er zijn er meer dan 1 miljoen van verkocht. Zowel in druk als in e-book verschenen. Als je geen tijd hebt om 277 pagina’s te lezen, dan heb je misschien geld over voor een samenvatting met de hoogtepunten. Die je gewoon verkoopt op Amazon.com.

Verschillende mensen hebben een samenvatting (‘summary’) gemaakt van dit boek en vragen daar op Amazon geld voor: van $3,50 tot $7,75. Dan moet je weten dat het e-book van het echte boek $13,70 kost.

Hou een beroemde schrijver in de gaten (de publicatiedatum wordt vaak van tevoren al vrijgegeven). Bestel het boek. Schrijf een samenvatting en zet die als 1 van de eersten als e-book op Amazon. Dat brengt geld op. Je maakt het 1 keer, en iedere keer dat het wordt besteld, krijg jij geld.

Kennis verkopen online

Ik zou zeggen : Doen! Maak ook hier van jouw werk  dat je toch al doet én leuk vindt een geldmachine die klinkende munt uitkeert. Katsjing!  

7. Online geld verdienen met je game skills op Twitch

En jij maar denken dat die gamende tiener een beetje verslaafd en eenzaam is. Nou echt niet! Gamers kunnen geld verdienen aan hun hobby. Veel geld! Meer dan 5 miljoen euro per jaar……. Ha! De beste verdienende gamer verdient op dit ogenblik 1 miljoen euro per maand (meer dan 12 miljoen euro per jaar.) Dan kijk je opeens anders naar die tiener hè. Als je kreten van teleurstelling en aanmoediging hoort,  of luid commentaar achter dat beeldscherm vandaan hoort komen... Dan wordt er geld verdiend!

Geld verdienen met streamen op twitch

 Ze streamen hun beelden van een game die ze op dat ogenblik live aan het doen zijn. Daar bovenop kun je als publiek niet alleen mee kijken naar wat er gebeurt in het spel, maar ook zien hoe de gamer reageert. De gamer is dus altijd een beetje extravert. Maar wel authentiek. Live-streamen doen gamers via Twitch, een streamingdienst met miljoenen dagelijkse gebruikers. De belangrijkste bron van inkomsten zijn weergaven. Een hoog aantal weergaven, trekt betaalde abonnees aan. Deze abonnees betalen tussen de 4 en 22 euro per maand. En ook hier geldt: massa=kassa!

En dan iemand die net op Twitch begint? Dit verdien je als ‘kleine’ Twitcher die gewoon full time streamt.  Je bouwt een consistent aantal kijkers per stream op en ongeveer duizend abonnees. Per jaar heb je dan een omzet van 40.000 euro. Ook niet gek : je gaat van niets naar iets….. 

twitch gaming

YaraskyGaming is een Nederlander op Twitch en heeft bijna 300.000 volgers. 

Je hebt eigenlijk niet veel nodig voor het streamen van gamen. Een snelle internetverbinding en snelle gamecomputer, een camera waarmee je jezelf kunt filmen en een microfoon. Dat is het. Begin gewoon! Wees jezelf. Dan komt het geld vanzelf. Katsjing!

Neem jij nu ook actie om online geld te verdienen?

  •  neem een besluit om het te gaan doen en houd daaraan vast;
  • begin gewoon en pas je aanbod aan, steeds opnieuw;
  •  staar je niet blind op de 'leuke' dingen zoals een logo ontwerp; als je dat doet dan ben je alleen maar bezig met fantaseren en niet met creëren.
  •  het hoeft niet allemaal meteen perfect;
  •  wees consistent, ga gewoon door, het heeft allemaal zijn tijd nodig;
  • luister niet naar de stuurlui die aan de wal staan: als Picasso dat had gedaan (of Anthony Fokker) dan hadden we een hoop moois in de wereld niet gehad;
  • het vraagt tijd, misschien wel 12 maanden. Niemand had in 1 dag succes, en degenen die dat wel hadden, hadden daarna nooit meer succes.
  • welke waarde voeg je, daar willen de mensen voor betalen - hou dat steeds helder in het vizier.
  • en dan de prijs: begin gewoon - niemand kan direct 10.000 euro vragen, maar bouw het op.
Online ondernemen kun je met weinig kosten starten. Wat je ook gaat doen, houd je in ieder geval aan de volgende punten:

Ik kan maar één ding zeggen: 'Just Do It!'

Laat in de comments hieronder weten, waar jij mee gaat beginnen om online geld te verdienen. Noem ook de startdatum en download onze Succes Planner. Dan ben je al een goed eind op weg. Katsjing!

Over de auteur

Voor mij betekent het gelukkig zijn, zakelijk en privé.
Mijn online succes maakt dat ik kan werken waar, wanneer en met wie ik wil.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>