De 7 beste websites om online geld mee te verdienen.

Website om online geld te verdienen

Wist je dat er manieren zijn om makkelijk wat bij te verdienen? Gewoon op je eigen bank, met je laptop of telefoon. Helemaal legaal en eerlijk. En ook nog eens op een leuke manier. Online geld verdienen - dat kan jij ook!

Want wie wil er nu niet iets extra’s verdienen, zeker nu de prijzen zo aan het stijgen zijn. Met meer geld ben je vrij om te doen wat jij wil: een nieuwe outfit shoppen, lekker uit eten gaan of meer financiële zekerheid inbouwen…

Iedereen met een telefoon en een internetverbinding kan online geld verdienen. Er zijn talloze websites voor. Ongetwijfeld ken je er veel, zoals Marktplaats en Airbnb.

Maar A. die ken je al en B. je wil je geld liever op een leuke manier verdienen, zonder dat het alleen om knaken maken gaat. Precies daarom heb ik voor je uitgezocht wat de leukste websites zijn om online inkomsten te genereren. En ik heb verrassend leuke websites gevonden, die ik graag met je deel.

Dit zijn de beste websites waarop je online geld kan verdienen:

Wanneer heb je het meeste plezier in wat je doet? Als je je talent in kan zetten en als je iets kan maken, bedenken of creëren. Daarom heb ik juist díe websites voor je gezocht waar je dat kunt doen.

Hier komen ze:

1.    Creatief verdienen met Foap

Online geld verdienen

Tegenwoordig kan iedereen een fotograaf zijn met één klik op je telefoon. Als je mooie foto's en video’s hebt gemaakt, kun je er geld mee verdienen met Foap. Het enige dat je hoeft te doen, is je foto's of video's uploaden naar de app. Vervolgens zullen merken en bedrijven aangeven dat ze interesse hebben. Als ze je afbeelding kopen, deelt Foap de opbrengst 50/50 met je. Foap is een geweldige manier om je afbeeldingen om te zetten in euro’s.

2.    Of met Dreamstime

Geld verdienen met Dreamstime

Een vergelijkbare website is Dreamstime. Wanneer je lid wordt van de Dreamstime-community, kun je je afbeeldingen, audiobestanden en videoclips verkopen. Blogs, bedrijven en particulieren zullen de foto's kopen die het beste bij hun behoeften passen, dus richt je op afbeeldingen en clips die een breed publiek kunnen aanspreken.

Bekijk dus vooral hun aanbevolen thema's en categorieën voor ideeën. Van elke koop ontvang jij 25 tot 50%, met de mogelijkheid van bonussen. Waarom zou je niet wat extra geld verdienen met bestanden die je toch al hebt?

3.    Ambachtelijk online geld verdienen met Etsy

Online geld verdienen met Etsy

Etsy is dé website als je artistiek bent en graag zelf sieraden, kleding of accessoires maakt. Het is een wereldwijd platform waarop mensen samenkomen om unieke producten te maken, kopen, verkopen en te verzamelen. Het is heel makkelijk om je producten via Etsy te verkopen.

Je navigeert heel makkelijk over de site en ook het opzetten van je online winkel is heel makkelijk. Etsy rekent kosten, maar alleen als je echt iets verkoopt en het tarief is heel prima (6,5%). Het is dus dé plek voor je eigen online winkel. Nog één waarschuwing: het is ook een erg leuke plek om je inkomsten weer uit te geven!

4.    Voor schrijvers: Amazon Kindle Direct Publishing

Geld verdienen met ebooks

Voor de schrijvers onder ons, is Amazon Kindle Direct Publishing een geweldige website om online te verdienen. Je kan e-books en paperbacks publiceren in eigen beheer en miljoenen lezers bereiken via Amazon.  

Je kunt je boek in minder dan vijf minuten publiceren en het is dan binnen 24-48 uur beschikbaar in Kindle Stores over de hele wereld. Je verdient 70% royalties en dat is veel meer dan bij reguliere uitgevers. Het fijne is ook dat je alles in eigen hand houdt. Je behoudt zelf je rechten en bepaalt zelf je prijzen. En het belangrijkste: je kunt zelf de boeken uitgeven waar jij in gelooft.

Hier leggen ze uit hoe makkelijk het gaat:

Publiceren in eigen beheer | Amazon Kindle Direct Publishing

5.   Freelancen via Fiverr

Freelance geld verdienen online Fiverr

Fiverr is een erg fijne website waar freelancers hun creatieve talent in de markt kunnen zetten. Op een professionele manier kun je je diensten aanbieden, zoals illustraties maken, logo's ontwerpen, online content maken of voice-over zijn voor podcasts.

Het werkt simpel: je maakt een ‘gig’ aan (een omschrijving van je dienst), die je aanbiedt aan een wereldwijde markt. Je communicatie met de klant verloopt via het Fiverr-platform. Vervolgens word je, keurig op tijd, betaald.

Je kan goed geld verdienen met deze site, bewijst Dan Bochichio, een webdesigner en digitaal strateeg. Zijn bedrijf verdient $ 3.000 tot $ 5.000 per maand verdient aan Fiverr.

"Om de concurrentie voor te blijven, zorg ik ervoor dat mijn Fiverr-profiel en gig-beschrijvingen goed geschreven zijn. En als iemand contact met me opneemt, zorg ik ervoor dat ik zo snel mogelijk antwoord en volg ik op door goede vragen te stellen. Een snel, maar zorgvuldig geschreven antwoord, vergroot de kans dat ze je inhuren enorm," zegt Bochichio.

6.    En via Upwork

Online geld verdienen

Nog niet genoeg opdrachten ;-)? Upload dan je profiel op Upwork. Voor freelance werk of opdrachten als trainer, schrijver, ontwerper, consultants, vertaler en meer. Het idee is zo’n beetje hetzelfde als bij Fiverr.

Zodra je je profiel hebt gemaakt, laat de site ideale banen en opdrachten zien die matchen met jouw vaardigheden. De opdracht, facturering en betaling worden allemaal afgehandeld via de site. Dit betekent dat jij je kunt richten op wat je het leukste vindt, in plaats van achter klanten of betalingen aan te jagen.

7.    Online geld verdienen met je kennis via Wonder

Online geld verdienen kennis verkopen

Deze website is net zo bijzonder als zijn naam doet vermoeden (www.askwonder.com). Wonder is jouw website als je het leuk vindt om je te verdiepen in een onderwerp of als je ergens veel van weet.

Klanten zijn bijvoorbeeld schrijvers of organisaties, die een gerichte vraag stellen. Als onderzoeker lever je antwoord op die vraag. Onderzoekers ontvangen gemiddeld $8 tot $16 voor elk gedetailleerd antwoord.

Zo kun je ongeveer $ 20 per uur verdienen. Kortom, Wonder biedt een ideaal platform voor diegenen die echt genieten van het proces van onderzoek doen. Of voor mensen die veel weten van een onderwerp.

Hoe wil jij leuk en makkelijk online je geld verdienen?

Via welke website zou jij het liefst je geld verdienen? Ik ben heel benieuwd. Laat je het hieronder even weten?

Over de auteur

Voor mij betekent het gelukkig zijn, zakelijk en privé.
Mijn online succes maakt dat ik kan werken waar, wanneer en met wie ik wil.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>