Hoe verdien je geld en word je succesvol met YouTube?

Geld verdienen met Youtube

Hoe verdien je geld en word je succesvol met YouTube?

In deze blog leg ik je uit welke stappen je kunt ondernemen om geld te verdienen met YouTube, want er zijn meerdere mogelijkheden.

Je herkent het vast wel. Als je naar iets op zoek bent of iets wilt weten, ga je al gauw naar de zoekbalk in YouTube. Heel gericht kun je dan je vraag stellen en er komt gelijk een antwoord, ideaal. 

Maar het gebruik van YouTube biedt nog veel meer mogelijkheden. En juist voor jou als coach, trainer of kennisondernemer. Want jij kan er namelijk geld mee verdienen en ook succesvol mee worden.  

De meest bruikbare manieren die voor jou relevant zijn heb ik hieronder samengevat.
Geld verdienen met youtube


Waarom zou je geld verdienen en succesvol willen zijn met YouTube?


YouTube is een platform wat meer en meer blijft groeien en langzaam plaats maakt voor de tv, want over de hele wereld wordt online naar YouTube gekeken.

YouTube is tevens naast Google de grootste en meest gebruikte zoekmachine.

Het voordeel voor jou is, dat nog maar 14% van alle mensen gebruik maakt van YouTube.

Dus er liggen vele kansen en mogelijkheden voor jou om geld te verdienen en succesvol te worden met YouTube.  


Wie maakt gebruik van YouTube?

Bijna één derde van alle mensen die internet gebruikt, maakt actief gebruik van YouTube.

Dat zijn 1,5 miljard mensen die jouw verhaal kunnen horen en zien. Het bereik is daarmee op zijn zachts gezegd enorm groot.

Dagelijks worden er wereldwijd via YouTube de meeste video’s bekeken. Mobiel alleen al een uur per dag per gebruiker.

Video is één van de meest krachtige mediums die gebruikt wordt om je publiek te bereiken en aan te spreken.
 
Het is een bekend gegeven dat bewegend beeldmateriaal oven het algemeen beter scoort dan een statische advertentie. Daarom geeft de gemiddelde consument de voorkeur aan online videomateriaal (met tekst-advertentie) boven een traditionele tekstuele advertentie.

YouTube gaat voor jou werken als je via social media op zoek bent naar een betere aansluiting met jouw doelgroep.


Welke verdienmodellen zijn er om geld te verdienen met YouTube?

YouTube biedt een aantal mogelijkheden om geld te verdienen met de volgende opties.
 
 • Advertentieopbrengst: Je kunt je advertentieopbrengst uit display-, overlay- en videoadvertenties ontvangen.
 • Kanaallidmaatschappen: Als je al leden hebt, dan betalen deze een maandelijks bedrag in ruil voor speciale voordelen die je aanbiedt. 
 • Merchandiseplank: Je volgers kunnen officiële merchandise van je merk, dienst of product bekijken en kopen. Deze producten verschijnen op je weergave pagina’s.
 • Super Chat en Super Stickers: Je volgers betalen om hun berichten extra te laten opvallen in chatstreams.
 • Opbrengst uit YouTube Premium: je kunt een deel van de abonnementskosten van YouTube Premium-abonnees ontvangen als ze je content bekijken.


Om geld te verdienen met YouTube moet je zo beginnen 

Start een eigen YouTube kanaal: Als eerste raad ik je aan om een eigen YouTube kanaal te starten, als je nog niet actief bent op YouTube. Dat kan heel eenvoudig met een Google account en is gratis.

Maak 'hoe kan ik’ en ‘waarom’ video's: Op de 'hoe kan ik’ en ‘waarom’ video’s wordt vaak gezocht. Er is gebleken dat er drie keer meer wordt gezocht naar ‘waarom’ en ‘hoe kan ik’ video’s door gebruikers van YouTube.

Mensen zoeken daar specifiek op en om die reden kunnen ze geweldig voor jou gaan werken.

Daarnaast kun jij op deze behoefte als ondernemer handig inspringen, door deze zogenaamde ‘hoe te’ -video's te maken die gaan over jouw product, dienst, branche of vakgebied.

Publiceer je video's op  jouw eigen YouTube kanaal: Op je eigen YouTube kanaal kun je heel makkelijk deze ‘hoe kan ik’ en ‘waarom’ video's uploaden en publiceren. In de video hieronder wordt heel makkelijk uitgelegd hoe je een YouTube kanaal kunt maken.


Maar welke content maak je waardoor je geld gaat verdienen met YouTube? 

De content die je levert door ‘waarom’ en ‘hoe te’- video's te publiceren is namelijk tweeledig. Je creëert namelijk een expert-status. En aan de andere kant trek jij mogelijk meer 'nieuwe' klanten en opdrachtgevers aan.

Hierdoor ga je geld verdienen met YouTube. 
 
Als coach, trainer of kennisondernemer kan jij jouw merk promoten en jouw unieke werkwijze laten zien in een video. Maar ook kan jij je methode of product aan de hand van een voorbeeld laten zien.

De mogelijkheden van YouTube en video’s zijn eindeloos, zolang er maar een duidelijk verband is tussen de inhoud van de video-content die je aanbiedt en jouw bedrijf.

Door deze content, waarbij het doel is om je klant te helpen, maakt jouw succesvol. En geeft jouw een enorme expert-status en daarbij wat niet onbelangrijk is. Je gaat geld verdienen door YouTube.

Heb ik je al overtuigd om te gaan starten met YouTube?


3 tips hoe jij kunt beginnen om je expert-status te vergroten, jouw doelgroep te helpen en hierdoor geld te verdienen met YouTube

 • Zorg dat jij je klant of doelgroep kent, door alle relevante vragen inzichtelijk en in beeld te krijgen. Als het goed is heb je dat al gedaan met een ‘standaard’ SEO-onderzoek, want deze input kun jij goed gebruiken.                     
Waarbij je in je achterhoofd moet houden, dat gebruikers van YouTube anders zoeken op YouTube, dan dat ze in Google doen.

Verdiep dit nog verder en bouw dit uit. Als je dit goed beheerst, ben je al verder dan de rest. 

 •  Je mag gerust bij je concurrenten kijken om te zien hoe zij het doen. Verplaats je in het hoofd van je klant en je doelgroep en ga in YouTube onderzoeken waarom de ene video bovenaan verschijnt en de andere juist niet.
Meten is weten, dus houd dit bij en schrijf de zoekwoorden op waar mensen op zoeken.

 • Ook hier geldt, verdiep je in de SEO van YouTube. Als je doorhebt hoe het zoekalgoritme hierin precies werkt kun je in jouw voordeel deze inzichten gebruiken.


Wat heb je nodig om een YouTube video te maken om geld te verdienen? 

Geld verdienen met YouTube gaat niet vanzelf. Maar zoals je net gelezen hebt, kun je al heel gemakkelijk een video maken die je op je kanaal kunt publiceren.

Om betere en professionelere video’s te maken, heb je het juiste materiaal nodig, maar het hangt er natuurlijk wel vanaf welke video’s je gaat opnemen en op jouw YouTube kanaal gaat zetten. 

Welk materiaal ga jij gebruiken? 


De volgende materialen heb je nodig om te starten, om een video te maken: 

 • Een camera: iedere smartphone is tegenwoordig toegerust met een camera, maar voor meer professionele video’s raad ik je aan om een losse camera te gebruiken met een hogere resolutie.

 • Een microfoon: deze zit vaak standaard in een smartphone of computer. Maar ook hier geldt, als je meer professionelere video’s wilt maken, raad ik je aan om een losse microfoon te gebruiken. Dit zorgt dat er minder ruis en omgevingsgeluiden hoorbaar zijn. 

 • Een statief: de meeste statieven zijn standaard voorzien en kun je vaak allemaal wel gebruiken. Het zorgt voor de juiste stabiliteit in je video’s.

 • Een laptop of computer: een laptop of computer waarop je kunt bewerken en editen. Tegenwoordig zijn alle laptops en computers toegerust om video's op te kunnen bewerken. 

 • Een bewerkingsprogramma: zodat jij je video’s kunt editen naar het gewenste resultaat! Apple heeft bijvoorbeeld een eigen programma, maar er zijn genoeg op internet die je gratis kunt downloaden. 
Geld verdienen met Youtube


Extra tips om geld te verdienen en succesvol te worden met YouTube:

 • Plaats in iedere video een duidelijke beschrijving over jouw bedrijf met een linkje naar je website,  
 • Houd in je achterhoofd dat sommige video's niet bedoeld zijn om producten of diensten te verkopen, maar juist om een relatie op te bouwen met je potentiële klant,
 • Het doel is om je naamsbekendheid en je merk te vergroten, waardoor je snel het vertrouwen wint van je klant of doelgroep.


Verdien jij je geld of ben jij al succesvol met YouTube?
Ik ben heel benieuwd of één van deze manieren je ertoe aanzet om YouTube in te zetten om geld te gaan verdienen en succesvol te worden. 

Ik ben heel benieuwd naar je reactie!

Wat is je eerste stap die jij gaat zetten uit dit blog?


Over de auteur

Voor mij betekent het gelukkig zijn, zakelijk en privé.
Mijn online succes maakt dat ik kan werken waar, wanneer en met wie ik wil.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>